Termeni si conditii

Magazinul online materiale-piesefrigorifice.ro este administrat de compania CLIMA FREON SRL (denumită în continuare Vânzător), înregistrată la Registrul Comerţului cu nr. J40/18421/2008, având CIF/CUI RO24672394, capital social 200 lei, sediul social în Sediul Social: Str. Calea Rahovei Nr. 322 Bl. 67 SC. 3 Et. 9 Ap. 95, Sector 5, Bucureşti, România si Punctul de Lucru in: Str. Calea Rahovei, Nr. 222 BIS, Sector 5, Bucureşti, România , telefon 0784.722.222/0722.325.441, e-mail contact@materiale-piesefrigorifice.ro .

Utilizarea website-ului materiale-piesefrigorifice.ro, vizitatorul (denumit în continuare Cumpărător) îşi exprimă acordul faţă de Termenii şi Condiţiile descrise mai jos.

Informaţiile din secţiunea “Termeni şi Condiţii” pot fi modificate de Vânzător în funcţie de evoluţia prevederilor legale, fără obligaţia de a anunţa în mod special acest lucru.

crearea unui cont sau/şi plasarea unei comenzi, Cumpărătorul îşi exprimă acordul său pentru a primi mesaje comerciale electronice din partea Vânzătorului pe adresa de e-mail furnizată.

În momentul plasării unei comenzi în magazinul online materiale-piesefrigorifice.ro, Cumpărătorul îşi exprimă acordul pentru metoda de comunicare electronică prin intermediul e-mail-ului şi/sau telefonic.


Procesarea şi confirmarea comenzilor

Vânzătorul va verifica comanda primită şi poate trimite către Cumpărător notificarea de livrare, fără a necesita vreo confirmare de primire din partea Cumpărătorului.

Facturarea comenzilor

Preţurile şi informaţiile despre produse

Toate preţurile prezentate în cadrul magazinului online materiale-piesefrigorifice.ro includ TVA. Preţurile nu includ cheltuielile de livrare, cu excepţia cazurilor în care se specifică acest lucru pe pagina produsului.

Cu toate că ne străduim pentru a lista preţurile corecte pe website, pot apărea erori de introducere a datelor şi în consecinţă pot apărea situaţii în care anumite produse din oferta noastră pot avea preţuri greşite sau alte caracteristici introduse eronat. Pentru aceste situaţii ne cerem scuze şi vom depune toate eforturile pentru remedierea problemelor apărute.

Ne rezervăm dreptul de a anula eventualele discounturi speciale oferite Cumpărătorului dacă acesta va returna din produsele comandate ca pachet cu preţ special (Ex: pachet de mai multe produse achiziţionate de la materiale-piesefrigorifice.ro la un preţ special acordat pentru volum/valoare mare de achiziţie totală) şi livrate de către Vânzător. Cumpărătorul poate returna toate produsele achiziţionate la preţ special şi i se returnează preţul achitat. Există de asemenea posibilitatea să facă retur parţial de produse urmând ca pentru produsele nereturnate să plătească preţul publicat pe website la acel moment. Pentru produsele returnate i se va returna preţul achitat din care se reţine valoarea discountului special acordat iniţial pentru achiziţia de volum/valoare mare făcută.

Vânzătorul şi furnizorii săi îşi rezervă dreptul să modifice specificaţiile tehnice ale produselor fără o notificare prealabilă.

Imaginile produselor sunt prezentate în cadrul magazinului online materiale-piesefrigorifice.ro cu titlu de exemplu şi pot fi diferite faţă de produsele livrate (prin culoare, accesorii, aspect, etc.), cu toate că se va încerca prezentarea acestora în mod cât mai corect.


Garanţie

Produsele cumpărate prin intermediul materiale-piesefrigorifice.ro beneficiază de garanţie, conform prevederilor legale în vigoare (OG 21/1992, republicată, cu modificările şi completările ulterioare şi Legea 449/2003, cu modificările şi completările ulterioare) şi politicilor comerciale ale producătorilor. Termenul de garanţie decurge din momentul facturării produsului. Pierderea certificatului de garanţie sau a facturii duce la pierderea garanţiei. Nu putem elibera duplicate pentru certificatul de garanţie.

Garanţia este valabilă doar pe teritoriul României, cu excepţia situaţiilor când se precizează altfel în certificatul de garanţie comercială.

Garanţiile aplicabile sunt cele prevăzute de legile aplicabile şi detaliate în certificatul de garanţie emis de către Producător/Importator.

Vânzătorul declară pe propria răspundere ca produsele comercializate prin magazinul online materiale-piesefrigorifice.ro respectă cerinţele referitoare la protecţia vieţii, sănătăţii, securităţii muncii şi protecţiei mediului, în conformitate cu prevederile HG 352/2017 şi HG 457/2003. De asemenea, Vânzătorul declară că echipamentele electrice pe care le comercializează respectă cerinţele normativelor europene 72/23/EEC şi 93/68/EEC, prevederile HG 992/2005 privind limitarea utilizării substanţelor periculoase în echipamentele electrice şi electronice, precum şi prevederile HG 448/2005 privind prevenirea producerii de deşeuri de echipamente electrice şi electronice.

Repararea, înlocuirea sau returnarea se face pentru defecte găsite la/pe materialul din care este confecţionat produsul său orice defect de execuţie, în momentul în care se desface pachetul şi dacă produsul se află în perioada de garanţie. Garanţia se oferă pentru un produs destinat a fi folosit în mod obişnuit, în condiţii normale.


Condiţii în care garanţia devine inaplicabilă sau nulă:  • Uzura normală a produsului ţinând cont de durata de viaţă.
  • Incendierea, deteriorarea, furtul, decolorarea produsului său a unor părţi componente în urma expunerii la soare sau la o altă sursă puternică de căldura sau a contactului cu apa, vopsirea produsului de către client, deteriorări ale produsului în urma unor calamităţi, ruperea sau zgârierea produsului ca urmare a lovirii sale, defecte produse de depozitarea în condiţii de umiditate, curăţarea cu substanţe neadecvate, depozitarea şi utilizarea produsului în condiţii improprii, altele decât cele pentru care acesta a fost testat şi proiectat, defecte care apar ca urmare a erorilor de montaj.
  • Folosirea produsului în regim industrial, în locuri publice sau în scopuri profesionale fără acordul materiale-piesefrigorifice.ro.
  • Pentru produse revândute de către Cumpărător.
  • Intervenţia, repararea sau modificarea făcută de persoane neautorizate (debitare parţială, găurire, vopsire, lipirea altor repere, şamd).


Garanţia este valabilă începând de la data cumpărării produsului.

Garanţia comercială se aplică în conformitate cu legislaţia în vigoare.

Pentru a beneficia de garanţie, trebuie să se trimită la adresa comunicată pe e-mail de către angajaţii materiale-piesefrigorifice.ro bonul de casă sau factura fiscală a produsului cumpărat împreună cu certificatul de garanţie precum şi produsele cu defect pentru a fi analizate.

Pentru a beneficia de garanţie, trebuie să contactezi pe e-mail materiale-piesefrigorifice.ro cu detalierea problemelor identificate şi transmiterea unor poze cu defectul observat. Dacă observi vreun defect după ce ai cumpărat produsul, trebuie să faci o solicitare de înlocuire/remediere a acestuia sau de retragere din contract. În cazul în care un produs a fost schimbat din motive de garanţie îşi păstrează termenii şi garanţia de la data înlocuirii acestuia.

Clientului nu i se mai poate înlocui produsul dacă acesta sau părţi componente din acel produs nu se mai a afla în gama de vânzare materiale-piesefrigorifice.ro. În acest caz oferim spre alegerea clientului produse similare din gama noastră sau restituirea contravalorii produselor defecte în garanţie.


Renunţarea la cumpărare şi Returnarea produselor


Cumpărătorul persoană fizică poate renunţa la produsele achiziţionate din magazinul online materiale-piesefrigorifice.ro în termen de 14 zile de la recepţionarea lor, conform prevederilor OUG 34/2014 privind protecţia consumatorilor la încheierea şi executarea contractelor la distanţa: "Consumatorul (conform legislaţiei în vigoare, consumator este orice persoană fizică sau grup de persoane fizice constituite în asociaţii, care cumpără, dobândesc, utilizează sau consumă produse ori servicii în afara activităţii lor profesionale) are dreptul să notifice în scris comerciantului că renunţă la cumpărare, fără penalităţi şi fără invocarea unui motiv, în termen de 14 zile calendaristice de la primirea produsului său, în cazul prestărilor de servicii, de la încheierea contractului".

Renunţarea la cumpărare va implica returnarea produsului în termenul specificat cu toate accesoriile şi/sau consumabilele aferente, cheltuielile de returnare fiind suportate de către cumpărător. Toate componentele produsului NU trebuie să prezinte urme de deteriorare, de uzură sau de consum şi vor fi verificate în service pentru a determina integritatea acestora. În caz contrar, Vânzătorul îşi rezervă dreptul de refuza returul sau de a percepe o taxă pentru aducerea produselor la stare de vandabilitate.

Eventualele probleme legate de compatibilitatea dintre produsele achiziţionate din magazinul online materiale-piesefrigorifice.ro şi altele pe care Cumpărătorul le deţine sau urmează să le achiziţioneze nu fac obiectul responsabilităţii Vânzătorului.

Renunţarea la cumpărare nu poate fi invocată în cazul produselor pentru care a fost efectuată proba ori instalarea/montajul.

Produsele pentru care s-a făcut probă la sediul Vânzătorului nu sunt considerate achiziţionate prin comerţ la distanţă. Acestea pot fi vizualizate, verificate şi acceptate personal şi considerate corespunzătoare cu scopul şi nevoile Cumpărătorului.

În urma primirii de către Vânzător a notificării de denunţare unilaterală a contractului de către Cumpărător, condiţionat de returnarea produsului, se va rambursa Cumpărătorului valoarea încasată pentru produsul în cauză, în termen de 14 de zile, cu reţinerea costurilor aferente returnării mărfii la depozitul furnizorului Vânzătorului. Returnarea produselor se poate face dacă produsul se returnează neasamblat fără să prezinte semne de uzură, atât acesta cât şi accesoriile aferente.

Pentru stabilirea condiţiilor în care produsul se returnează, te rugăm să ne contactezi pe e-mail sesizari@materiale-piesefrigorifice.ro.

Vânzătorul are dreptul să solicite daune interese Cumpărătorului, în condiţiile legislaţiei aplicabile, atunci când consideră că acţiunile Cumpărătorului au fost cu rea intenţie. Vânzătorul îşi rezervă dreptul să refuze returul în cazul în care Cumpărătorul abuzează de politica privind renunţarea la cumpărare.Cumpărătorul persoană fizică poate solicita returul produselor achiziţionate din magazinul online materiale-piesefrigorifice.ro în următoarele situaţii:  • Produsele nu respectă specificaţiile de pe website

Dacă produsul comandat se dovedeşte a nu fi conform cu specificaţiile din oferta materiale-piesefrigorifice.ro, Cumpărătorul poate solicita returnarea acestuia în vederea înlocuirii lui sau a rambursării integrale a contravalorii.  • Produsele s-au livrat eronat de către Vânzător

În cazul livrării unui alt produs sau în altă cantitate, trebuie să semnalaţi incidentul Vânzătorului în maxim 14 zile pentru a rezolva incidentul. Dacă produsul nu mai este pe stoc, Cumpărătorul poate opta pentru înlocuirea cu alt produs sau pentru rambursarea integrală a contravalorii.

  • Produsele se dovedesc a fi nefuncţionale

Dacă produsul primit se dovedeşte nefuncţional, Cumpărătorul poate reclama acest lucru şi solicită returnarea produsului în acest termen, în vederea înlocuirii cu un produs nou. Dacă produsul nu mai este pe stoc, Cumpărătorul poate opta pentru înlocuirea cu alt produs sau pentru rambursarea integrală a contravalorii.

Produsul nu se poate returna ca nefuncţional dacă, la cererea Cumpărătorului, a fost desigilat şi pus în funcţiune/testat la ridicarea de la sediul Vânzătorului sau dacă a fost instalat de către o persoană neautorizată.

Dacă se agreează înlocuirea cu un produs mai scump, Cumpărătorul va achita diferenţa de preţ, respectiv dacă valoarea produsului înlocuitor va fi mai mică, va primi rambursarea diferenţei corespunzătoare. De asemenea, produsele trebuie returnate în starea în care au fost primite şi însoţite de toate accesoriile şi documentele primite la livrarea produselor.

Returul va fi refuzat în cazul deteriorării produselor sau a constatării de către Vânzător a stării de nevandabilitate a acestora sau în cazul în care lipsesc documentele originale expediate la livrarea produsului.

Anumite produse nu pot fi returnate, incluzând:  • Produse de unică folosinţă(ţevi de cupru , tub evacuare condens , Butelii Freon , Butelii Gas , Spray-uri și soluții de igienizare etc.)
  • Produse care fac parte dintr-un pachet promoţional, EX: 3 bucăţi la 500 lei (doar dacă sunt returnate toate produsele pachetului)


Doriți  să realizați un retur? Mergeți  la pagina  Formular retur sau utilizați modelul de mai jos şi trimiteți-l la adresa noastră de e-mail (contact@materiale-piesefrigorifice.ro):Model de formular de retur (*)
(*) Prezentul formular se trimite înapoi completat doar dacă doriţi să vă retrageţi din contract. Acesta este doar un model şi nu este obligatoriu.

Către materiale-piesefrigorifice.ro (CLIMA FREON SRL),

Vă aduc la cunstiinta. prin prezenta, cu privire la retragerea mea din contractul referitor la vânzarea următoarelor produse achizitionate din magazinul online materiale-piesefrigorifice.ro:

1...

2...

3...

4...

5...

Comandate la data: ......
Primite la data: ......
Număr comandă: .....


Numele consumatorului:...

Adresa consumatorului:...

Dată:...

Semnătura

   ..........................................


Conţinut

Conţinutul, incluzând dar nelimitându-se la logo-uri, reprezentări stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, imagini produse, text şi/sau conţinut multimedia prezentate pe website, este proprietatea exclusivă a materiale-piesefrigorifice.ro (prin CLIMA FREON SRL), acesteia fiindu-i rezervate toate drepturile obţinute în acest sens în mod direct sau indirect (prin licenţe de utilizare şi/sau publicare).

Pentru orice sesizare legată de încălcarea dreptului de folosinţă sesizată pe website ne puteţi contacta la adresa: contact@materiale-piesefrigorifice.ro


Prelucrarea datelor cu caracter personal


Orice informaţie cu caracter personal transmisă de Cumpărător prin intermediul website-ului Vânzătorului este protejată, păstrată în condiţii de maximă securitate şi utilizată numai în scopul agreat de Cumpărător în momentul colectării, conform legilor în vigoare.

Cumpărătorul îşi exprimă acordul său pentru a primi mesaje comerciale electronice din partea Vânzătorului pe adresa de e-mail furnizată la plasarea unei comenzi sau crearea unui cont.

Cumpărătorul are posibilitatea să modifice informaţiile cu caracter personal furnizate şi să filtreze mesajele pe care doreşte să le primească din partea Vânzătorului, prin accesarea secţiunii online "Contul meu" şi logarea în contul personal.


Drepturile de proprietate intelectuală


Numele magazinului online şi însemnele grafice nu pot fi preluate, copiate sau folosite, fără acordul scris al proprietarului.

Numele şi siglele persoanelor juridice, precum şi denumirile produselor pot fi mărci înregistrate ale proprietarilor respectivi. Pentru orice sesizare legată de drepturile de autor puteţi trimite e-mail la adresa contact@materiale-piesefrigorifice.ro.


Forţă majoră şi litigiile


Niciuna dintre părţile contractante nu va fi răspunzătoare pentru neexecutarea obligaţiilor sale contractuale, dacă o astfel de neexecutare este datorată unui eveniment de forţă majoră. Forţă majoră este evenimentul imprevizibil, în afara controlului părţilor şi care nu poate fi evitat.


Prezentul Contract este supus legilor din România.


Eventualele litigii apărute între Cumpărător şi Vânzător vor fi rezolvate pe cale amiabilă, iar în cazul în care nu se ajunge la un acord pe această cale se va apela la instanţele judecătoreşti competente din Bucureşti.Conciliere amiabilă


Dacă aveţi probleme legate de o comandă, care nu par a putea fi soluţionate prin e-mail sau cu persoană responsabilă de comandă dvs., puteţi lua legătura pentru o soluționare internă cu D-nul Constantin Ursea, e-mail: constantin.ursea@materiale-piesefrigorifice.ro. Veţi primi un răspuns la e-mail-ul dvs. în maxim 24 de ore în zilele lucrătoare.Ultima actualizare
Actualizat la data de 01.06.2021
CLIMA FREON SRL - materiale-piesefrigorifice.ro